1. märts 2011

VARIVALIMISED

OLED 14-17?
                            Vali siin:

                                                 http://www.varivalimised.ee/

 
VARIVALIMISPERIOOD:    25. VEEBRUAR 2011 - 3. MÄRTS 2011

С 25 февраля по 3 марта будут проходить молодежные «Теневые выборы» с помощью  э - голосования. Результаты будут опубликованы сразу после закрытия настоящих избирательных участков.
 
MIKS VARIVALIDA?

Kui ise ei otsusta, otsustatakse Sinu eest, aga need otsused ei pruugi Sulle meeldida. Noorte arvamust ei võeta alati tõsiselt, kuid varivalimistel on tähtsaim arvamus just noorte oma. Kui Sul on oma maailmavaade ja Sulle läheb korda, missugune on ühiskond Sinu ümber, siis osale varivalimistel!


 Varivalimised on Eesti Noorteühenduste Liidu korraldatav apoliitiline kodanikuhariduse projekt, mis toob 14-20 aastased üle Eesti valima ning arvamust avaldama.

Varivalimised teeb poliitika ja ühiskondlikud teemad noortele atraktiivseks ja mõistetavaks, pakkudes lisaks valimissimulatsioonile ka noortele suunatud debatte, konkursse ja erinevaid simulatsioonimänge. Eesmärgiks on süvendada noorte huvi ühiskonnaelus kaasarääkimise vastu ning motiveerida läbimõeldumaid otsuseid langetama.

Projekti abil viime noorte arvamuse avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega.

PÕHIKÜSIMUSED:
• 25. veebruar - 3. märts toimub noortele valimissimulatsioon e-hääletuse näol.

• Tulemused avaldatakse peale päris valimisjaoskondade sulgemist.

• Lisaks valimissimulatsioonile toimub ka noortele suunatud debatte,konkursse ja erinevaid simulatsioonimänge. Vaata KAVA!

• Varivalimised on poliitiliselt sõltumatu projekt. Meie eesmärgiks ei ole teha kellelegi reklaami ega kedagi kritiseerida, vaid teha valimistega seonduv selgemaks, lihtsamaks ja põnevamaks.


Varivalijate arvamus viiakse avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega.


«Теневые выборы» направлены именно на молодежь, в этом нет ничего сложного. К тому же, их организуют тоже молодые люди! «Теневые выборы» заставят политиков больше думать о молодежи и спорить между собой именно на темы, которые актуальны для подрастающего поколения.
 
С помощью проекта мы донесем мнение молодежи до сведения общественности и лиц, принимающих решения, чтобы эстонская политика была больше сфокусирована на нуждах молодого поколения.